Buurtwandeling Zurenborg/ Borgerhout

Perry Fruit

Bleekhofstraat 37

 

>> Achtergrondinformatie

Perry Fruit is een groenten- en fruitwinkel met een erg divers publiek. Dagelijks komen er mensen met roots in België, Turkije, Marokko, Polen… over de vloer. Het aanbod in de winkel is dan ook erg divers. Je kan er heel wat exotisch en inheems fruit, groenten en kruiden vinden die je gerecht net dat extra pit geven. De klant kiest zelf de groenten en het fruit uit. Daarna worden al de inkopen aan de kassa gewogen en ingepakt.

Zowel de aanwezige diversiteit aan klanten als voedingswaren die je in deze winkel vindt, weerspiegelen de aanwezigheid van de wereld in ons dagelijks leven. Onze voeding is daar een erg goed voorbeeld van. Die producten die we in de winkel vinden zijn lang niet meer lokaal. Ook onze dagdagelijkse keuken heeft een mondiale make-over gekregen.

Deze plek leert de leerlingen dat er heel wat gelijkenissen zijn tussen de verschillende mensen die er over de vloer komen. Bovendien is er eenvoortdurende kruisbestuiving tussen de aanwezige culturen in een grootstad die in een boeiende fusion resulteert. Hiermee willen we een positieve blik geven op diversiteit. 

 

>> Opdrachten

1. De leerlingen kijken op de tablet naar een filmpje over Perry Fruit. Zorg dat je de ingang van de winkel niet blokkeert. Je kan in de inkomhal opzij gaan staan of aan de overkant voor de winkel.

In het filmfragment krijgen de leerlingen interviews te zien met de eigenaar van Perry Fruit en enkele van zijn klanten. Zo krijgen ze te horen en zien hoe divers het publiek is dat zijn boodschappen doet in deze winkel.

2. Ga rustig binnen in de winkel. Zorg er voor dat de kinderen gewoon even rondkijken zonder al te veel drukte en spullen aan te raken.

 Interview (zeker) twee mensen:

  • Welk stuk fruit of groente heb je gekocht?
  • Waarom kom je bij Perry Fruit winkelen?
  • Waar ben je geboren?

 Vraag of je deze persoon met zijn of haar boodschappen mag fotograferen?

 

>> Tip!    

De klanten in de winkel spreken misschien geen Nederlands. Spreekt één van de leerlingen wel vlot een andere taal? Bespreek dit even vooraf met de leerlingen. Indien nodig kunnen ze beroep doen op deze leerling.

Perry Fruit
<
>
x
content crackers twitter content crackers facebook content crackers google+ content crackers linkedin content crackers mail content crackers whatsapp

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x