Buurtwandeling Zurenborg/ Borgerhout

De Kringwinkel

Kroonstraat 166

 

>> Achtergrondinformatie

De Kringwinkel is een winkel die betaalbare tweedehands spullen aanbiedt. Door spullen een tweede leven te schenken, draagt De Kringwinkel bij aan een duurzame wereld. Herbruikbare spullen worden opgehaald en weer verkocht. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. Jaarlijks wordt er zo bijna 65 000 ton CO2 bespaard.

Er wordt niet enkel ingezet op de milieucomponent, ook sociale tewerkstelling is een belangrijk onderdeel van hun missie. De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan 5 000 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.

Daarnaast is De Kringwinkel een vzw zonder winstoogmerk. Voor basisproducten wordt dan ook steeds een basisprijs bewaakt, zodat iedereen, ook mensen met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen.

 

>> Meer info

http://www.dekringwinkel.be

 

>> Opdrachten

1. De leerlingen kijken op de tablet naar het filmpje over De Kringwinkel. In dit filmpje ontdekken de leerlingen wat De Kringwinkel zoal doet en wat ‘kringen’ betekent.

 

2. Neem allemaal een winkelmandje, ga de winkel binnen en kijk rond. De Kringwinkel liet ons weten dat ze—ondanks de coronamaatregelen—toch 60 mensen tegelijk mogen ontvangen, dus jullie zijn welkom.
Jullie kunnen misschien enkele interessante voorwerpen fotograferen.
Interview ook twee mensen (hou wel voldoende afstand!) en vraag of ze op de foto willen:

  • Gaat u iets kopen?
  • Komt u hier vaak?
  • Wat maakt De Kringwinkel bijzonder?

 

>> Tip!  

Benut de meertaligheid van je leerlingen als blijkt dat de persoon die je wil interviewen geen Nederlands spreekt. Bespreek vooraf met je leerlingen of ze bereid zijn om te vertalen of te tolken.

De Kringwinkel
<
>
x
content crackers twitter content crackers facebook content crackers google+ content crackers linkedin content crackers mail content crackers whatsapp

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x