Buurtwandeling Zurenborg/ Borgerhout

Filet Divers

Rolwagenstraat 49

 

>> Achtergrondinformatie

Filet Divers is een door Bond zonder Naam ondersteunde, erkende vereniging waarin armen het woord nemen. Dit kansencentrum stimuleert verbondenheid tussen mensen en emancipeert. Daarnaast is het ook een sociale kruidenier. Het doelpubliek van deze organisatie bestaat voornamelijk uit nieuwkomers die nood hebben aan ondersteuning en een netwerk.

Deze organisatie draait op heel wat vrijwilligers die de verschillende activiteiten begeleiden of organiseren. Bij Filet Divers kan je terecht voor computer-begeleiding, een houtatelier of Nederlandse conversatielessen. Je kan er echter ook je verhaal kwijt, nieuwe mensen ontmoeten of zelfs een sportles volgen.

 

>> Meer info

http://www.filetdivers.be/nl/home

 

>> Opdrachten

  1. De leerlingen bekijken een introfilmpje over Filet Divers.
  2. Laat de leerlingen na het bekijken van dit filmpje enkele vragen verzinnen die ze over Filet Divers te weten willen komen. Een vrijwilliger leidt de groep rond en beantwoord de vragen.

 

>> Tip!

Benut de meertaligheid van je leerlingen als blijkt dat de persoon die je wil interviewen geen Nederlands spreekt. Bespreek vooraf met je leerlingen of ze bereid zijn om te vertalen of te tolken.

Filet Divers
<
>
x
content crackers twitter content crackers facebook content crackers google+ content crackers linkedin content crackers mail content crackers whatsapp

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x